Voorzorgsmaatregelen

Zijn de essentiële oliën veilig?
Ja. Maar er zijn een paar regels waar je je aan moet houden bij het gebruik van deze oliën.
1 druppel essentiële olie is 50 tot 500 x sterker dan de plant zelf.
Dat betekent dat het super geconcentreerd is en dat je maar weinig nodig hebt in het gebruik.
Let vooral op dat je de olie niet in de ogen en oren druppel. Ook tijdens het gebruik, dat je niet in je ogen wrijft! Gebeurd dat wel, doe onmiddellijk een beetje basisolie in de ogen (geen water, dit maakt het erger!) en ga z.s.m. naar een arts.
Lees altijd het label of je de olie moet verdunnen, en of je de olie in mag nemen.

• Test de olie altijd op huidirritatie en zorg er altijd voor dat er een plantaardige basisolie bij de hand is bij het gebruik van de oliën om te verdunnen voor eventuele huidirritatie of discomfort. Water helpt niet voor verdunning!

• Lees de gehele label op het flesje voor het gebruik van de olie.

• Bewaar de oliën goed afgesloten, op een donkere, koele plek en buiten het bereik van kinderen en huisdieren. Niet in de zon, hitte of bij open vuur. Als een kind een olie inslikt, geef het dan melk, honing of een ander olie-oplosbaar product als soja of rijstemelk en ga direct naar een arts.

• Blijf uit de buurt van de ogen en nooit direct in de oren, tijdens en na het gebruik van de oliën. Raak geen contactlenzen aan of wrijf niet in de ogen met olie aan de handen. Als er toch olie in de ogen komt, kalmeer het met 1 druppel basisolie, geen water en ga direct naar een arts.

• Voeg geen onverdunde oliën toe aan het badwater, vermeng deze eerst met een plantaardige neutrale basis douche/bad gel.

• Bij zwangerschap, epilepsie, hoge bloeddruk, innemen van medicatie of onder dokterstoezicht, raadpleeg uw arts alvorens het gebruik van de oliën.

• Essentiële oliën rijk aan menthol (bijv. peppermint) mogen niet gebruikt worden op de nek of halsstreek van kinderen onder de leeftijd van 2,5 jaar.

• Essentiele oliën met een hoog fenol gehalte kunnen irritatie aan de ogen geven en contact lenzen beschadigen.

• Essentiële oliën van citrusvruchten (bijv. lemon) kunnen huiduitslag of donkere pigmentatie veroorzaken op de huid door fototoxiteit en mogen niet toegepast worden op de huid die binnen 1- 2 dagen aan direct zonlicht of UV licht word blootgesteld. Ook kunnen deze oliën zeer schadelijk zijn voor huisdieren. Gebruikt nooit onverdunde citrusvrucht oliën op dieren. Lees altijd eerst goed of de olie te gebruiken is op huisdieren.

• Voor inwendig gebruik van de oliën, degene die goed gekeurd zijn door de FDA, met GRAS status (veilig om in te nemen) altijd verdunnen in een olie-oplosbare vloeistof bijv. honing, sojamelk. Voor capsule, olijfolie.

 

Klik hier voor de Safety Guide van Young Living

 


 

*Young Living essentiële oliën zijn gegarandeerd puur, onverdund en therapeutisch zuiver, en voldoen aan de hoogste standaarden ter wereld. Belangrijk, de producten en technieken vermeld op de website zijn niet bedoeld als diagnose, behandeling, genezing of voorkoming van enige ziekte. Mag ik u erop attent maken dat wat hier wordt besproken, geen medisch advies inhoudt en niet ter vervanging mag gezien of gebruikt worden van geschikte medische hulp. Gebruik alleen gegarandeerd therapeutisch- zuivere oliën, en volg de instructies van de producent.