Peppermint – Young Living

Peppermint
Pepermunt heeft een prikkelende en frisse muntgeur. Deze geweldige en veelzijdige etherische olie is breed bestudeerd vanwege zijn mogelijke positieve invloed op de gezondheid en vanwege zijn vermogen de mentale helderheid te verbeteren. Het staat ook bekend om zijn indrukwekkende ondersteuning van de spijsvertering.
Pepermunt komt van nature in Europa voor en is een natuurlijke hybride van de planten watermunt en gewone munt. Pepermuntplanten, die ongeveer 60 cm hoog worden, bloeien van juli tot augustus, met kleine paarse bloemetjes in kransen en eindpunten. De voorbereidingen voor het extraheren van pepermunt etherische olie beginnen met de blaadjes en bloeiende toppen van de plant, waar menthol (het belangrijkste actieve ingrediënt van pepermunt) uit wordt geëxtraheerd.

Gebruik
Voor aromatisch gebruik of op de huid. Mogelijke huidgevoeligheid. Bij zwangerschap of onder behandeling van een arts, raadpleeg eerst de arts. Verdunning aanbevolen bij gebruik op de huid. Niet aanbrengen in de buurt van een verse wond of brandwond. Verdun voordat u hem gebruikt op gevoelige gebieden zoals het gezicht, de hals, de intieme zone etc. Uit de buurt van kinderen houden. Niet gebruiken bij baby’s en jonge kinderen.

Ingrediënten
Mentha piperita